EVENTS

I 5-7 december 2023

Rocalia, de natuursteenshow
Rocalia is de enige beurs in zijn soort in de sector en brengt een compleet aanbod van producten en diensten samen. Via evenementen en deskundige inhoudelijke infotmatie worden de belangrijkste thema’s voor de ontwikkeling van de sector behandeld.
www.salon-rocalia.com

I Juni 2025

Opendeurdag
De steengroeve van Bois d’Anthisnes nodigt je deze zomer uit (datum nog te bevestigen) op een opendeurdag georganiseerd door de vereniging Pierres et Marbres de Wallonie. Kom en ontdek een adembenemende natuurlijke omgeving, een verleidelijk materiaal en uitzonderlijke lokale expertise.

I Februari – Maart (27/02/2021 tot 07/03/2021)
BATIBOUW, de grootste beurs van Belgïe voor bouw, renovatie en inrichting voor professionelen en particulieren, vindt plaats van 27 februari tot 7 maart 2021 in Brussels Expo.

Professioneel en Particulier :
Zaterdag en zontag van 10.00 tot 18.30 uur
Maandag tot vrijdag van 12.00 tot 20.30 uur

Nocturne op donderdag van 20.30 tot 22.30 uur

I September 2019
Open groevedagen
De steengroeven van Wallonië nodigen u uit om onze ondergrond te komen ontdekken!

I Conferentie over architectuur

 

EXPO

I Januari 2020
EXPO in Luik : vakmanschap in steen – Pierres et Marbres de Wallonie
Een aantrekkelijke reizende tentoonstelling voor alle « Espaces Wallonie » in de hele regio zal de aandacht vestigen op de zeer talrijke en verscheidene beroepen in de steenverwerkingssector. Van de steengroeve tot op de bouwwerf (of zelfs de afbraak), via de verwerking en de distributie en natuurlijk ook het ontwerp (ingenieurs en architecten).

Deze expo wordt georganiseerd in samenwerking met alle opleidings- en onderwijsinstanties, waaronder natuurlijk de Pôle de la Pierre (het “Centrum van de Steen”) in Soignies.
Deze tentoonstelling zal einde 2019 beginnen in Luik in de ’Espace Wallonie’ en zal op grote schaal bekend worden gemaakt.

I Le 9/09/2019
Sterea est un projet ambitieux sur un terrain de 10,4 ha en banlieue bruxelloise, combinant la création d’un golf de standing international, de logements (appartements et villas de luxe), de bureaux, d’une r